Понеделник, 03 Септември 2012 15:36
Оценете статията
(0 гласа)

БФС се срещна с представители на най-големите фенклубове

По инициатива на БФС на 28.08.2012 г. се проведе работна среща с клубове на привърженици, на която присъстваха представители на "Левски", ЦСКА, "Локомотив" (София), "Ботев" (Пловдив), "Локомотив" (Пловдив), "Берое" (Стара Загора), "Ботев" (Враца) и "Литекс" (Ловеч).


Представители на фен клубовете на "Славия", "Миньор" (Перник), "Спартак" (Плевен) и "Пирин" (Благоевград) не успяха да присъстват, но потвърдиха желанието си да се включат в следваща среща и да работят съвместно със свои колеги.


На срещата бяха осъдени възможности за подобряване на комуникацията между футболната централа и феновете по въпросите на сигурността и безопасността на футболните срещи, обръщане на повече внимание от страна на делегатите на БФС на условията за фенове по стадионите и на отношението към тях от органите на реда, частни охранителни фирми и клубове-домакини.


Присъстващите бяха запознати с новите разпоредби на Наредбата на БФС за сезон 2012/2013, които целят премахване на негативната практика феновете-гости да заплащат по-високи цени за билетите от феновете-домакини. Промените в нормативните документи, касаещи феновете, и увеличаващия се брой делегати на БФС, които търсят засилена комуникация и диалог с феновете, се оцениха като положителна стъпка.


Същевременно бяха обсъдени и организационни въпроси по повод квалификационната среща на националния отбор за Световното първенство по футбол в Бразилия 2014 България-Италия, която ще се състои на 07.09.2012 г.


Отговорникът по сигурността на БФС Илия Илиев и Координаторът за връзки с привърженици Елена Ваташка апелираха към ръководителите на фен клубове да съдействат за утвърждаване на цивилизовано поведение на стадиона, за единение на феновете в името на България и за хореография, която да носи патриотични и позитивни послания.


Проведе се и заседание на УС на Сдружението на българските футболни привърженици (в процес на регистрация), което утвърди дейностите си за септември и отправи покана за участие в сдружението към всички присъстващи представители на фен клубове.

Подобни статии (по етикети)

Свързано видео

Обратно в началото