Четвъртък, 11 Август 2011 10:43
Оценете статията
(1 vote)

ВИДЕО: Фенове на ЦСКА Москва "изгориха" и "погребаха" Жирков!

Привържениците на руския ЦСКА Москва трудно преглътнаха факта, че един от доскорошните им любимци премина в правещия мултимилионна селекция тим на Анжи Махачкала. Става въпрос за Юрий Жирко - руският национал, който остави Челси и предпочете парите на омразните на столичани кавказци.

 

Още в същия ден, в който той подписа официално с Анжи, ултрасите на ЦСКА Москва подеха кампания срещу Жирков.

 

Водещите фракции на московските армейци излязоха с декларация, в която се отричат от Юрий Жирков и обещаха да заличат името му, както от сърцата си, така и от клубната история на московчани.

 

Жирков тръгна за големия футбол именно от московския ЦСКА, след като преди това беше обявен за безперспективен след проби при Спартак М, Торпедо Москва, Локомотив Москва, Сатурн Роменское и Амкар Перм. "Армейците" дават шанс на родения в Тамбов футболист и със синьо-червения екип той стига до титулярното място в руския национален отбор, което пък му отвори вратите за трансфер в Челси.

 

Останалите привърженици на различни отбори в Русия също не останаха безучастни към трансфера на Жирков в Анжи.

 

Снощи, по време на контролата Русия - Сърбия (1:0), Жирков беше освиркван при всяко свое докосване до топката, а на няколко пъти целият стадион скандираше обидни слова срещу него.

 

След срещата на улица в непосредствена близост до стадион "Лужники", фенове на ЦСКА бяха разпънали плакат, на който пишеше: "20.08.1983 - 06.08.2011  R.I.P." Тези цифри символизират рождената дата на Жирков - 20 август 1983 година и подписването му с Анжи, което стана факт на 6 август тази година.

 

В Интернет пък веднага бе пуснат клип, озаглавен "Гори, Жирков, гори!" На него ясно се вижда как фенове (по примера на привържениците на Ливърпул, които подпалиха фланелка на Торес веднага, след като подписа с Челси) горят фланелка с номер 18 и надпис на гърба "Жирков".

Последна промяна на Четвъртък, 11 Август 2011 21:48

Подобни статии (по етикети)

Свързано видео

Обратно в началото