Петък, 13 Септември 2019 11:41
Оценете статията
(0 гласа)

Тръст "Синя България" с позиция за собствениците на Левски

Председателят на Тръст "Синя България" Даниел Стрезов коментира начина на управление на гранда Левски. Стрезов за пореден път изрази мнението на организацията по отношение на така наречения модел "Бащица".

 

"За жалост минусите на този модел са далеч повече и са определящи за провала му в дългосрочен план. Често собственикът завзема ролята и на управляващ, независимо от управленските си умения, опит и ценз (или липсата на такива).

 

Друг съществен негативен компонент е липсата на отчетност на собственика. Като резултат от това видяхме как при различни собственици, работещи по един и същи модел, дълговете на клуба растяха лавинообразно.

 

И това ставаше публично известно, когато вече "ножът бе опрял до кокала", допълва той, като отбелязва, че моделът "Бащица" вероятно се явява напълно естествен и приемлив за всички хора, които имат авторитарни наклонности, според които е нормално който плаща, той да поръчва музиката.

 

"За съжаление това в дългосрочен план е обречено на неуспех и примерите в световния футбол са не един и два, а най-болезненият сред тях е пред очите и в последните месеци изпълнителният директор на клуба Павел Колев повтаря, че Левски вече е в далеч по-добро финансово здраве, факт е обаче, че запалянковците не знаят какви са дълговете на клуба към днешна дата.

 

В началото на годината Павел Колев официално съобщи за около 30 милиона лева, които трябва да бъдат погасени. Но не последваха новини в какъв размер са намалели дълговете и каква част са за строежа на стадиона", пише Стрезов в сайта на Тръста.

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото