Сряда, 22 Май 2019 15:50
Оценете статията
(0 гласа)

Прокуратурата повдигна обвинение за опит за убийство за наръгания цесекар

Административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова даде извънредни подробности за кървавата драма, която се разигра в София с 16-годишно момче. 

 

В понеделник вечерта стана ясно, че момчето е било намушкано около 21:00 часа в района на бившия хотел „Плиска”. 

 

„В днешния ден СГС повдигна обвинение на извършителя, за който сме събрали доказателства. Извършителят е непълнолетен, както и пострадалият. Деянието е извършено на 20-и май“, заяви Русинова.

 

„От събраните доказателства става ясно, че вечерта клубът (помещение, което се предоставя за провеждане на празненства, в случая за провеждане на рожден ден) е бил нает от непълнолетно лице. Повечето присъстващи са били непълнолетни. Сред тях е бил обвиняемият“, добави тя. 

 

„След като е приключил рожденият ден и лицата са си тръгвали. Извън заведението е имало опит за словесен контакт. В резултат на това обвиняемият е извадил нож, който е видян от другите придружаващи го лица. Ножът е бил в черен калъф. Хладното оръжие първо е било опряно в гърлото на пострадалия, а после е използван за останалите прободно-прорезни рани. Те са в анатомичната област и в големи кръвоносни съдове. Нараняванията са могли да причинят смърт. Затова е повдигнато обвинение за опит за убийство“, заяви Русинова. 

 

„Има данни, че конфликтът е възникнал на фенска основа заради дербито, което е предстояло към онзи момент между Левски и ЦСКА”, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото