Понеделник, 27 Декември 2010 16:32
Оценете статията
(0 гласа)

Леонардо стана 18-ият "миланист" в Интер

Леонардо се радва, че поема Интер Леонардо се радва, че поема Интер AFP

След дълга и вярна служба в Милан като играч (1997/2001 и 2002/03), технически директор, треньор (2009/10) и скаут (уредил трансферите на Кака и Пато), Леонардо е вече от кръвния враг и градски съперник Интер.

Той е новият треньор на нерадзурите. "Юда, предател!", бе първата реакция във форумите на тифози на Милан. Навръх Бъдни вечер от Интер обявиха официално, че Лео сменя изпъдения Бенитес. Договорът на бразилеца е до лятото на 2012 г.

 

 

"Шамар в лицето на Милан? Надявам се назначението на Леонардо да не се приеме по този начин", призова за толерантност собственикът на Интер Масимо Морати.

 

Всъщност 41-годишният бразилец съвсем не е първият от росонерите, преминал при синьо-черните от Милано. Преди него са го правили - направо от Милан или от друг клуб, общо 14 футболисти. Като се почне от трансфера на братовчеда на бащата на Джиджи Буфон - Лоренцо Буфон (1960), и се премине през Фулвио Коловати, Роберто Баджо, Панучи, Броки, Брънчич, Гули, Толдо, Коко, Давала, Хелвег, Едгар Давидс, та чак до идването на Виейра и Ернан Креспо (2006).

 

Преди Леонардо четирима треньори са оглавявали Интер, след като преди това са били начело на Милан. Това са Джузепе Бигоньо (1958), Иларио Кастанер (1984), Джовани Трапатони (1986) и Алберто Дзакерони (2003). Тоест Лео стана 18-ият от Милан, преминал при "врага". Много са и големите имена, сменили синьо-черния екип на Интер с червено-черния на Милан.

 

Последният случай е от лятото, когато Милан лапна бившия голаджия на нерадзурите Ибрахимович. В миналото така стана и с Бобо Виери и Феномена Роналдо. И до днес голяма кариера в Милан, след не особено успешен престой при нерадзурите, правят Пирло и Зеедорф.

 

Първата тренировка на Леонардо в Интер е на 29 декември на клубната база "Анджело Морати" в Апиано Джентиле. Тогава свършва коледната почивка след спечелването на световната клубна купа в Абу Даби. "Пожелаваме късмет на Лео и сме сигурни, че с неговата класа, опит и характер на победител отборът ще постигне желаните резултати", пише в обръщение в сайта на Интер. Официалният дебют на новия треньор ще е на 6 януари 2010 г. в домакинството срещу Наполи. Макар и с 2 мача по-малко, шампионът Интер завършва годината чак седми в Серия А и изостава на 13 т. от лидера Милан.

Последна промяна на Понеделник, 27 Декември 2010 16:36

Подобни статии (по етикети)

Свързано видео

Dim lights Embed Embed this video on your site

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото